Oostmalle Gemeentehuis

Artikels en foto's

De terugkeer van de graven Thierry en Jan de Renesse uit gevangenschap in 1945

In Contactblad 3 van 2020 verscheen een artikel over burgemeester Thierry de Renesse, die tijdens de Tweede Wereldoorlog als politiek gevangene in verschillende gevangenissen en concentratiekampen werd vastgehouden. Gustaaf Ketels, een verzetsman uit Waasmunster die ook naar Duitsland werd gedeporteerd, leerde daar de graaf kennen. Tijdens een interview met Etienne Van Puyvelde vertelde Gustaaf dat de graaf voorstelde om een noveen te bidden voor de H. Rita, patroonheilige van de hopeloze gevallen.

Bekijk hier het fragment. Met dank aan Etienne Van Puyvelde.

 

De jaarboeken zijn pas vanaf 2017 in kleur en de contactbladen vanaf 2019. De foto’s in oudere uitgaven komen dus niet volledig tot hun recht, wat vooral jammer is als het om schilderijen of historische kaarten gaat.

Voor de jaarboeken 2015 en 2016 vind je een link naar enkele kleurenfoto’s op de pagina Publicaties, telkens onder de inhoudsopgave van het boek.

Hieronder vind je verwijzingen naar andere artikels die zeker de moeite lonen om ze in kleur te bekijken


Een hypothese over de naamsverklaring van ‘Ganzenkuil’ in Westmalle

In Contactblad 1 van 2017 verscheen een artikel over de Ganzenkuil. Om de tekst en de foto's in kleur te bekijken, klik hier.


Stoombrouwerij De Perel in Westmalle

In Jaarboek 2013 verscheen een artikel over Stoombrouwerij De Perel in Westmalle.

Drie generaties Van Rijswijck brouwden bier en limonade in de gebouwen aan het kruispunt Antwerpsesteenweg-Hallebaan. Hier zie je de mooie, kleurrijke etiketten van de brouwerij. Met dank aan Jef Cautereels.

 

archief HK Malle
(archief HK Malle)

Natuurgebied De Ganzenkuil
Natuurgebied De Ganzenkuil (foto Wim Vochten)

 

Etiket Perel Stout
Een etiket van De Perel (foto Jef Cautereels)