Oostmalle Gemeentehuis

Jaarboek 2018

Nieuwsgierig naar weer een flinke portie lokale geschiedenis? Onze auteurs zijn volop bezig met interviews en opzoekwerk. Binnenkort meer info.

Voor 23 euro (afhaalprijs) kan je nu al intekenen op Jaarboek 2018. Intekenen is altijd voordeliger dan aankopen na publicatie. Meer info bij Lid worden.

Jaarboek 2017

Jaarboek 2017 is een boek van maar liefst 264 pagina’s geworden, met een moderne lay-out en kleurenfoto’s.

Welke artikels vind je in Jaarboek 2017?

 • Myriam de Jonghe d’Ardoye is flinke eeuwelinge
  Mevrouw de barones’, zoals zij in Westmalle gekend is, gaat stilaan naar haar 101ste verjaardag. Jan Vorsselmans beschreef het leven van deze kwieke dame en de talrijke organisaties waarin zij actief was en is.

 • In memoriam May Claerhout (1939-2016)
  In november 2016 overleed de kunstenares May Claerhout. May verwierf internationale bekendheid met haar pentekeningen en beeldhouwwerken, maar liet ook door haar persoonlijkheid veel sporen na. Haar man Armand Storms schetst een beeld van haar rijke leven.

 • Malle vroeger en nu: het Bergplein in Westmalle
  Hoe is het Bergplein ontstaan? Wie woonde er aan weerszijden in de jaren 50-60 en hoe is de bewoning sindsdien geĆ«volueerd? Vele namen en foto’s zullen u zeker bekend voorkomen!

 • Vijftig jaar Sint-Pauluskerk
  In dit artikel verneemt u alles over het ontstaan van de Sint-Paulusparochie en -kerk. Hugo Broen toont aan dat de Sint-Pauluskerk een schoolvoorbeeld is van de vernieuwende visie van architect Marc Dessauvage.

 • Herdenking tornado Oostmalle (1967-2017)
  Als afsluiter van het herdenkingsjaar van de tornado zetten we nog eens op een rijtje wat er allemaal gebeurde op 25 juni 1967 en de dagen erna. We laten ook de kinderen van toen aan het woord en beschrijven de verdiensten van toenmalig burgemeester Jan Vermeyen. Een driedelig artikel van 120 pagina’s vol pakkende verhalen en foto’s!

Jaarboek 2017 is jammer genoeg volledig uitverkocht.

Als je vooral interesse hebt in het artikel over de Sint-Pauluskerk of de geschiedenis van het Bergplein in Westmalle, kunnen wij je nog wel een overdruk van die artikels aanbieden. Dit is zeker de moeite waard om eens te bekijken en niet duur! Neem hiervoor even contact op.

 

 

 

 

 

 

 

Ravage na tornado in Oostmalle
Verwoeste Sint-Laurentiuskerk na de tornado

Sint Pauluskerk Westmalle
Sint-Pauluskerk

May Claerhout aan het werk in 1969
May Claerhout aan het werk in 1969

Het Bergplein in september 2017
Het Bergplein in september 2017
(foto Marcel Van Ginckel)